Home TopImage

Nyhetsarkiv

Pod 5

I detta avsnitt av Pod Relä har vi det stora nöjet att stifta bekantskap med en av författarna som medverkar i vår antologi Nattstycken – Freja Arvidsson!

De medverkande är: Freja Arvidsson, Anna Falkenland och Adam Yngvesson.


Pod 4

Det närmar sig tryck och i detta nya podcastavsnitt lämnar vi lägesrapport!

Denna gången pratar vi med representanter från alla delar av projektet. De medverkande är Ada Karlsson, Liam Simpson, Hanna Skoglar, Evelina Svensson och Adam Yngvesson.


Pod 3

Tiden flyger och releasen av boken närmar sig!.

I och med detta börjar vi nu presentera författarna och konstnärerna som medverkar i antologin, några åt gången, i form av ett par frågor och bilder.

Så läs gärna de första genom att trycka fram dig till ”Författare” ovan!

(Och glöm inte att följa våra sociala mediekonton för att få reda på när fler presentationer läggs upp…)

Väl mött!

Redaktionen


Pod 3

Medan vi på redaktionen fortsätter att formge och korrekturläsa den kommande boken släpper vi också ett till podcastavsnitt. Så här är alltså det tredje!

Vad har varit roligast eller svårast med urvalsprocessen hittills? Vad är deras relationer till texterna? Hur är det att vara redaktör? Dessa frågor och mer svarar Amanda Ehrnborg, Mia Ruud, Evelina Svensson, Ebba Sörhag och Adam Yngvesson från innehållsgruppen på!


Pod 2

Urvalet av bidrag och formgivningen av boken pågår fortfarande, men det betyder inte att det inte finns något att ta del av så länge! Här hittar ni nämligen det andra avsnittet av vår podcast!

I detta avsnitt pratar Evelina Svensson och Adam Yngvesson med Emma Melldén och Märta Elf från projektets formgrupp om den grafiska processen! I slutet finns det även ett ljudkollage med tre olika sidor av natten.

Lyssna på, så hör vi snart av oss igen.


Inlägg 2

Idag vill vi från PROJEKT RELÄ tacka alla som skickat in bidrag till vår framtida antologi! Nu stänger vi nämligen slussarna och tar inte längre emot nya texter.

Resan fram till boken som kommer ut i maj har dock bara börjat!

Under den kommande veckan kommer vi att läsa igenom alla inskickade texter och göra ett urval, varefter vi kommer kontakta skribenterna och börja med utformningen av själva boken.

Så se fram emot nyheter, bilder från processen, vår podcast, information om skribenter och mycket mer – allt hittar du HÄR (och på våra sociala mediekonton).

Tveka heller aldrig med att höra av dig till oss om du har frågor (och det finns som bekant inga dumma sådana)!

Glada hälsningar,

Redaktionen


Pod

Första avsnittet av vår podcast hittar ni här! Pod RELÄ! En introduktion till vad vi håller på med för tillfället. Medverkar gör Adam Yngvesson, Evelina Svensson, Johanna Svensson och Ebba Sörhag.


Inlägg 1

Nu lanserar vi från PROJEKT RELÄ äntligen vår hemsida! Här hittar du information om oss, den kommande boken och dess skribenter. Glöm inte heller att hålla utkik efter vår podcast!

Detta kommer bli en spännande resa och vi ser fram emot att dela den med er, så följ allt här eller på något av våra sociala mediekonton fram tills boksläppet!

På tal om boken… kanske är du intresserad av att medverka? I så fall är det bara att sätta igång och skriva! Vi tar nämligen fortfarande emot bidrag:

En natt du drömde, hade svårt att sova, inte ville sova, eller faktiskt aldrig kom i säng. Vi söker berättelser, stora som små, om vad du upplever när skymningen fallit. Du behöver inte se dig själv som en skrivande person och alla uttrycksformer är välkomna.

Resultatet? En bok som publiceras i slutet av maj och distribueras till flera av Sveriges största bibliotek.

Här är en kort guide för vilka slags texter vi söker och hur du kan skicka in ditt bidrag:

● Ditt bidrag ska vara kopplat till temat ”natt”.

● Alla konstnärliga uttryck som kan uppstå ur association till temat ”natt” (som är möjliga att trycka på papper) är välkomna. Textbidragen är de som kommer få mest utrymme i den slutgiltiga produkten, men låt fantasin flöda!.

● Ditt bidrag ska vara grundat i egna erfarenheter, men behöver för den sakens skull inte vara sant – eller ens verklighetstroget. Din konstnärliga frihet sätter gränserna!

● Om du väljer att skriva en text får denna bestå av max 12 000 tecken inklusive mellanslag. Texten ska vara skriven på svenska.

● Skrivhjälp finns att tillgå för dig som hellre berättar din historia personligen.

Av utrymmesskäl kommer vi inte att kunna publicera alla bidrag, utan successivt göra ett urval. Du kommer få besked om just ditt bidrag. Om ditt bidrag blir utvalt blir du kontaktad för vidare samarbete. Skicka ditt bidrag till redaktionellpraktik@gmail.com senast den 13 mars.

Vi hoppas du känner dig inspirerad! Och är det något du undrar, antingen om textbidrag eller bara något annat i allmänhet – tveka inte att höra av dig! (våra uppgifter finns under KONTAKT).

Hej så länge!